معرفی وبلاگ
با سلام به وبلاگ من خوش آمدی*** بیرجند شهریست در دل کویر با مردمانی متدین، خونگرم ، پاک و فهیم*** شهرستان بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی بوده و در فاصله 481 کیلومتری جنوب مشهد واقع میباشد
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 71633
تعداد نوشته ها : 34
تعداد نظرات : 8
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

پس از عبور از شهر بيرجند و حركت به سمت جنوب، حدفاصل شهر بيرجند و سربيشه در فاصله 50 كيلومتري جنوب شرقي شهرستان بيرجند در بخش مود شهرستان سربيشه در كيلومتر 30 جاده فرعي منطقه گردشگري و زيارتي مزار كاهي قرار دارد كه در طول سال پذيراي خيل عظيم مسافران داخلي و خارجي است. مزار كاهي به دليل قرار گرفتن مرقد بي‌بي زينب خاتون(خواهر امام رضا(ع) ) هم چنين قرار گرفتن در دره اي سرسبز و خوش آب و هوا از نقاط گردشگري محسوب مي شود.

معرفي :

اين آستانه در ارتفاعات روستاي كاهين قرار دارد منطقه اي ييلاقي زمستان سرد و تابستان بسيار مطبوع و خوش آب و هوايي دارد و از فضاي سبز بسيار زيبا و آبي شيرين و گوارا برخوردار است كه اين امر موجب جذب زائران و مسافران بسياري از نقاط مختلف كشور به اين منطقه شده است .

امكانات و تسهيلات تفريحي، گردشگري، حمل و نقل، اسكان و ... :

30 واحد زائر سرا ، فروشگاه ، كشتارگاه ، سرويس بهداشتي ، مخابرات ، دو سالن بزرگ

آب و هوا : ييلاقي

50 كيلومتر راه ارتباطي : آسفالت


عمارت و باغ اكبريه، يكي از بناهاي تاريخي شهر بيرجند است. اين بنا در دوره قاجاريه و توسط شوكت الملك در دو طبقه ساخته شده‌است.
باغ اكبريه با وسعتي حدود چهل و پنج هزار مترمربع در بستري كوهستاني واقع شده و متشكل از 2 بناست كه ساختمان قديمي‌تر متعلق به حشمت‎الدوله، پدر ابراهيم شوكت‎الملك است كه تاريخ احداث آن به اواخر دوره زنديه و اوايل دوره قاجاريه برمي‎گردد.
بناي ديگري كه در اين مجموعه واقع شده، ساختمان تشريفات است كه توسط شوكت‌الملك بنيان شده است. اين باغ به عنوان محل سكونت، پذيرايي و انجام امور ديواني مورد استفاده قرار مي‌گرفت، به طوري كه در لهجه محلي به كلاته سركار امير شهرت يافته بود.
فرم معماري آن تركي با الهامي از معماري روسي است كه تلفيق آن با معماري اسلامي، سبك معماري نويني را نشان مي‌دهد. اين بنا شامل تالار آيينه، گنبد كلاه فرنگي، تزئينات مقرنس لانه زنبوري و رسمي بندي كه صرفا جهت پذيرايي از نمايندگان سياسي داخلي و خارجي مورد استفاده قرار مي‌گرفته‌است. اين عمارت در خيابان معلم بيرجند واقع است.

ابراهيم شوكت الملك پدر اسدالله علم، سياستمدار مقتدر دوره پهلوي دوم است. خاندان علم از ديرباز حاكمان اين منطقه و خصوصا قائنات بوده اند و به همين جهت به امير شهرت داشتند.

قسمتي از ساختمان هاي اندروني آن به اعضاي خانواده "علم" وزير دربار رژيم طاغوت اختصاص داشته و قسمت مركزي آن، ويژه امور ديواني و حكومتي بوده است.

امير اسدالله علم دوره كوتاهي نخست وزير و مدت طولاني وزير دربار محمدرضاشاه پهلوي بود. علم، در كتاب خاطراتش به پذيرايي پدرش از رضاشاه در همين باغ اشاره مي كند. خود او نيز - چنان كه مي گويد- چندبار از شاه و فرح در همين باغ پذيرايي نمود.


اولين و قديمي ترين بناهاي اين مجموعه كه به بناي شوكت الملك معروف است هم اكنون به كتابخانه و دانشكده هنر اختصاص دارد. بخش مركزي آن نيز كه بناي حكومتي بوده در دو طبقه مجزا به عنوان موزه باستان شناسي و مردم شناسي بيرجند مورد استفاده قرا مي گيرد.

X